Tænketank for Diabetes

For Børnediabetes – Type 1 har det høj prioritet at sikre at personer med type 1 diabetes har adgang til bedst mulige behandlingsmetoder. Igennem de seneste år har organisationen Type1 – Tænketank for Diabetes udført et fremragende stykke arbejde på dette område, lige som de har spillet en stor rolle i udbredelse af viden om type 1 diabetes.

Vi har derfor besluttet at Børnediabetes – Type 1’s første bevilling går til at støtte Type1 – Tænketank for Diabetes. Samtidig bidrager vi med vores knowhow samt opbakning til udvalgte kampagner:

  • Region Midtjylland “Udbud af insulinpumper og sensorer”
  • Medicintilskudsnævnet anbefaler at fjerne tilskud på insuliner
  • Survey: “Insulin og diabetesudstyr 2020”
  • Sag/Kampagne: Samarbejder med Selskab for Patientsikkerhed + Lægemiddelstyrelsen
  • Mærkedag: 14. november 2020: Verdens Diabetesdag “Verdens bedste ambulatorium”
  • Sag: “Det nye Steno” i Herlev – en forældrerepræsentant skal med i bestyrelsen
  • Insulinets 100 års jubilæum

Ønsker og ideer til fremtidens diabetesambulatorium

På verdens Diabetesdag 14. nov. 2020 lancerer Type1 – Tænketank for Diabetes sammen med Børnediabetes – Type 1 kampagnen “Fremtidens diabetesambulatorium”

Læs mere ...

Brug af insulin og diabetesudstyr 2020

Brug af insulin og diabetesudstyr er vigtige omdrejningspunkter i det levede liv med type 1 diabetes. Type1 – Tænketank for Diabetes og Børnediabetes – Type 1 i samarbejde har udgivet rapporten “Brug af insulin og diabetesudstyr 2020”

Læs mere ...

Høringssvar til revideret forslag af tilskudsstatus for insulin

Type1 – Tænketank for Diabetes og Børnediabetes – Type 1 har sammen sendt høringssvar ud fra det reviderede forslag om ændringer i tilskudsstatus for insulin til Lægemiddelstyrelsens Medicintilskudsnævn

Læs mere ...